tisdag 4 oktober 2016

Ledig  äntligen 


Ja äntligen  blev det ledighet efter helgens jobbar pass, känner att jag uppskattar min ledighet mycket mera nu än vad jag har gjort .  Frågar mig ibland varför jag känner så  för jag älskar mitt jobb och mina arbetsuppgifter tillsammans med vårdtagarna  och mina arbetskamrater . Tror  att det är en biverkan av min värk  i musklerna som gör att jag känner å så  skönt att inte behöva stressa /tvinga eller vara mer aktiv  på min ledighet som jag är på jobbet.  Men vist jag har värk även när jag är ledig och är hemma  men då kan jag vila  och gå och sträcka ut  mig  när det blir som jäkligast . Det kan jag inte göra  under arbetstid .  

Jag försöker föra in om dagarna nu (började i slutet av förra veckan )  i min kalender  hur vädret och hur jag mår . Alltså hur värken är  mycket eller lite  eller hela dagen  eller om den kommer och går   eller halva dagen.  Men jag glömmer av det ibland  så  försöker jag tänka tillbaka och minnas . Jag reflekterar   över min värk lite mera  nu  vill som dokumentera  hur det är från dag till dag eller dygn till dygn .  plus vädret  och så . Om jag skulle typ gå till läkaren och fråga om råd  eller ja kanske få något konstaterat  eller något . Men jag är ju  inte så pigg att gå till läkaren .  Att känna efter hela tiden  kanske inte är så bra men  blir det bara värre och värre i perioder så vill jag ju  veta orsaken så klart . 

Den rematiska   ligger tydligen på mammas sida  så visserligen går många saker i arv   lika så tjurskalligheten  om att kämpa vidare  att jobba på tills man stupar och grinar för det gör så ............. ont  . Att man vill bara dra täcket över huvudet och sova bort allt när man kommer hem  som jag kunde göra när jag var singel . Men nu har jag hittat mitt hjärta och  det hjälper  även om jag inte säger så mycket för på vägen hem från jobbet har jag grinat av mig och  får ny kraft .  den tunga klumpen som sitter i bröstet har lättat även om värken finns kvar men det lättar att få grina av sig  tycker jag .  Typ tycka synd om sig själv  en liten stund ....ler .....





Dessutom så var det ju Kanelbullens dag i dag så jag bakade bullar idag .  Det blev lite för varm degvätska på jästen så  den luktade vin  när jag skulle knåda degen sedan men den smakade  hur bra som  helst efter den gräddats . Vilken tur , för jag berättade detta för min sambo  att degen luktar vin  och blir den hems efter jag gräddat den  så åker den i soporna  då köper jag bullar istället . Men jag hade tur  denna gång . 






Det har rullat in svalare väder i vårat land  har jag hört ...  så det skrapas bilrutorna  när man ska iväg på morgonen  och fram med vantarna . Blir så stel i fingrarna och  mer värk när jag blir kall . Där kommer värken och påminner en .......igen ....









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar