söndag 15 januari 2017

Fortsättningen 

Ja dagarna går  och Tisdagen den 10/1 så fick jag ut min nya värktablett  Tradil  300mg  som ska vara för 
Atros med inflammationshämmande 3 gånger dagen . Ja jag har dessutom tagit mig sjuk veckan helt ut även så hela helgen . 
Jag vill ju se hur den verkar på mig  men redan på Fredag förmiddag så  både ringde jag och skrev på Mina vårdkontakter  om en starkare dos som finns i samma men i 400 mg  för den som har mycket stark  smärta  som det typ stod i Bipacksedel. 

Tradil  används  för  -smärta  och inflammation  som orsakas av atros  (vävnadsnedbrytande ledsjukdom )
-menstrationssmärtor 
-lindring till måttlig smärta  såsom värk i muskler och  leder och tandvärk. 


Där  var det ju inte så kallade LINDRIG smärta  det kanske hade funkat tidigare för mig när jag haft andra  värktabletter . 
MEN NU  har jag inte LINDRIG smärta 

När jag har skrikit och grinat     då har man inte LINDRIG smärta 

Jag skrev på Mina vårdkontakter  att läkaren som jag besökte  fattade nog tydligen inte hur  ont jag har . Så jag hade läst till mig att det fanns en som var starkare  400 mg som var för just för  mera  smärta . 

Men  jag har fortfarande smärta  och  hugg i ljumsken   och det kommer  utan att varna  och det gör jäkligt ont . Jag sover bättre  jag har i natt  vänt och  legat mycket på båda sidor . (har nog legat för mycket på rygg för jag har rent fått sår i baken ....Ja det är sant ..  jag tänker på de äldre eller sjuka överhuvudtaget som ligger på rygg så många timmar  i sina sängar . Jag kan förstå dom nu . 
Så i natt har jag försökt undvika  rygg läge så mycket som möjligt  men vist jag har vakant varje gång jag ska vända mig . 
 
Mina lårmuskler  är inte som dom borde utan har nu båda två  muskelinflammationer  av erfarenhet så KÄNNER jag detta   och det påverkar ju naturligtvis  hela jag  och  gången .....  Lyfta benen   mer än normalt . Jag försöker ju stärka musklerna  framför allt  runt knäna  som har dåligt  stabilitet /över rörlighet  som Naprapaten sa sist jag var på besök hos , att där  måste jag försöka  stärka upp musklerna . så jag tar lite i taget och gör detta . 


 

Detta är då alltså  en vanlig vetesäck ja sådan där vete grej som man värmer i micron för att lägga på där det behövs värme  så som nacken eller ryggen ja var det nu är .  
Den är inte så tung men mina muskler fixar inte tyngre  just nu . Skillnaden med att cykla och lyfta så här är stor . Att sätta sig upp på cykeln lyfta upp benen  upp på vardera trampa  Där har ni något som normalt de flesta aldrig tänker på . Muskler  som jobbar som vanligt  är inga problem för . Men  de som har  problem med muskler  har inte styrka  att lyfta upp benet på trampan  för smärtan sätter stopp . Därför får jag lösa det med att jag tar tag i mina byxben  och hjälper de upp . Lika så gör jag när jag ska in i bilen  jag lyfter upp benen med att ta tag i byxbenen  och lyfter upp benen .  Jag har inte muskler som funkar normalt längre . Men när  jag väl är  upp på cykeln och fötterna på tramporna  då går det bättre   ( för det mesta så ) 

 Det kan ta i mot de första tramporna men för det mesta så släpper det och det går bättre och bättre .  
Alla har sina små knep och det är ju bra det . 

Jag och mina ben  vi tar en dag i taget och är glada och tacksamma för vad vi kan ha   klarat den dagen.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar