torsdag 25 februari 2016

Ledig dagar som var Tisdag och Onsdag  och jag verkligen uppskattar de lediga dagarna , jag var inte ut något på någon av dagarna så jag låg kvar på morgonen  och drog mig en liten stund efter min underbara sambo åkt till jobbet.  Jag bakade och strök och tvättade  och stickade  lagade mat ja fast det gör väl de flesta varje dag  , laga mat alltså .  
På tisdag blev det två socker kakor  och på kvällen så tog sambon ut ett recept  som jag fattade vinken av att detta önskade han att jag skulle baka . Han fixade de grejer som fattades på onsdag morgon  och sedan bakade jag  med gott resultat .
Kom på senare på eftermiddag att jag kanske skulle baka bullar , men det slutade att det blev skorpor  och som blev gott resultat  .



                              Tisdagens bakning .




 Det som min sambo beställde  på tisdags kväll och fixade grejer  på onsdagen . De blev helt  en bra kombo mellan det syrliga och det söta .
Receptet togs från Hembakt :http://tidningenhembakat.se/recept/appelgrottor/





Så bullarna som blev skorpor tillslut . Har tänkt i flera år att jag vill prova baka skorpor men eftersom jag har läst receptet och sett hur man ska göra så har jag dragit på det . Tyckt att det har varit tiden som tagit imot hela tiden . Men i går tog jag mig tiden  som jag har dragit mig för länge nog .








Med kardemumma smak  och de blev helt okej  för att vara första gången . Det tog lite tid ... med att torka /rosta skorporna men nu har jag i alla fall gjort det .  Men det lär nog dröja innan jag gör nya .



2 kommentarer:

  1. Jättegott göra skorpor på vanlig kanelbullelängd!

    SvaraRadera
  2. Det har jag inte prövat men det måste prövas det med . Tack för tipset

    SvaraRadera