fredag 18 mars 2016

Syskon 







Jag har bara halvsyskon  6 stycken och 5 av dom har samma mamma    och så har jag och min halvbror Mats som har samma pappa  Göran . Men eftersom jag är uppvuxen hos pappa Mats så ser jag han sm min riktiga  pappa  fast han är bara  fosterpappa men jag har älskar han som min riktiga pappa . 
Men i alla fall så mina syskon som lever runt i Sverige  och jag har inte kontakt med dom alla  fast det är bara 2 st jag inte har kontakt med  . Det har blivit så  alla har vi olika  uppväxt  och öden och så  , men jag har inget att klaga på . Jag har haft en väldigt bra uppväxt med mina 3 syskon  som har samma pappa . 

Nu när båda föräldrar har gått bort så blir det då juridiska papper och dyligt som ska skrivas på  för jag finns ju bara på en förälder och så ska det vara , men jag är  nöjd över livet för det . Jag har älskat och älskar min pappa för den han var . Mamma som jag inte är uppväxt med känner jag inte , vi träffades och jag fick informationen hur det låg till med biologiska pappa men jag ringde till pappa Mats och sa att jag älskar han i vilket fall som helst . 

Nu när det gäller dödsbo och sådant  från våra föräldrar  eftersom inte alla   bor samma ord utan på olika håll är i landet så  kan det bli lite knepigt . Med att dela upp ett dödsbo  och när det gäller pengar och så  hade som tur pappa Mats en livs försäkring så det detta gick till begravning och allt som hörde till . Sedan så att säga lös grejer det som var i hans lägenhet och så . Saker och ting  och nu var det inga värdesaker någon kunde lägga händerna på .  Pappa var en mycket god man  och pappa medmänniska  som delade gladerligen ut saker medan han levde  och ville att både  barn och barnbarn fick  något bra och något som han tycket vi skulle behöva eller ha .  Snäll som han var  . 

Saker som han lämnade efter sig var  de få möbler  och kläder husgeråd och fotografier sänglinnen  gardiner  och ja sådant där som finns i lägenhet . Min äldre bror frågade mig om det var något som jag visste jag skulle vilja  ha det var  faktiskt  några strumpor . Nu hittade jag inte de där köpta strumporna som var i ull men jag hittade tant ADAS  stickade strumpor och frågade om det gick bra om jag fick ta  och det fick jag .  Sedan sa jag att fotografier kan jag hemskt gärna fota av med  mobilen  sedan är jag nöjd . 

Sedan efter begravningen så åkte jag och  Egon upp till min bror Hans-Erik och hälsade på  och så fick  jag gå igenom det som var  i lådorna . Det var många grejer . 
 Jag hittade grejer som min bror Patrik har gjort  så otroligt fina grejer . Jag fotade av dom  som minne  och lät dom ligga kvar där  bland alla andra grejer .  För jag tänkte att detta han kanske vill ha tillbaka  en dag . 







Men jag tog en låda  som innehöll  kläd galjer  och en jul stjärna och en stake   ja det var  nog galjerna jag var ute efter . Kom på det sedan medan jag grävde i alla saker . Herre gud ungdomarna som har sitt liv framför sig . De ska naturligt vis  få ta det saker som de behöver  de har ju levt upp i farfar hela sitt liv . Så jag   lät dom gå igenom det som var istället . Jag tyckte att vi  äldre  barnen  till pappa  har ju redan  så mycket i våra liv men barnbarnen   de har just börjat .  


 Så  nu är det bara fotografierna som jag önskar få fota av och  kunna titta på dom  och minnas tillbaka  på allt som  varit och  bli påmind om saker och ting som jag har glömt . 


Sedan har vi då våran gemensamma  mamma    vi 5  syskon . Där har jag ju inte mycket att komma med . Jag är inte uppvuxen med henne . De få minnen av henne  är inte många och inte så  roliga heller  tyvärr . I det fallet så är jag tacksam för att ha ett  väldigt dåligt minne . 

Har skrivit på om dödsboet och hoppas på att  det löser sig smärtfritt där  med allt som är  runtomkring .  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar